صفحه اصلی > محصولات

چای ارگانیک

 

چای ارگانیک به انواعی از چای گفته می‌شود که در هیچ‌کدام از مراحل تولید آن از کودهای شیمیایی، آفت‌کش‌ها یا سایر مواد شیمیایی استفاده نشود و کاملاً طبیعی و سالم رشد کند و برداشت شود.

چای ارگانیک از چیدن چند برگچه انتهایی ساقه چای بدست می آید به این دلیل که برگچه‌های بالایی، سالم‌تر و شاداب‌تر ولی برگ‌های پایینی، فنول و سفیدک زیادی دارند که باعث پایین آمدن کیفیت چای فرآوری شده نهایی می‌شود .

به دلیل اینکه چیدن برگچه‌های انتهایی ساقه چای در فصل خاصی انجام می‌شود و تعداد این برگچه‌ها محدودتر از تعداد برگ‌های چای معمولی است و ضمن اینکه مقدار محصول نهایی کمتر میباشد، قیمت آن نسبت به چای معمولی بیشتر است.

به دلیل اینکه فقط برگچه‌های انتهایی چای برداشت می‌شود، و به دلیل جوان‌تر بودن برگ‌ها، میزان فنول و ترکیب‌های چوبی آن‌ها کمتر و حجم آنتی‌سیانین آن‌ها بیشتر است. به همین دلیل نوشیدن چنین چای‌هایی احساس تازگی بیشتری به ما می‌دهد و کیفیت بالای این نوع چای‌ها باعث ایجاد طعمی تلخ‌تر و گس‌تر از چای‌های معمولی در آن‌ها می‌شود. ضمن اینکه برای تهیه چای‌های سالم، برگ‌های پیر و کهنه چای را برداشت نمی‌کنند و این موضوع هم می‌تواند به ایجاد تلخی و البته حس تازگی بیشتر در این چای‌ها کمک کند.

 

برخی از فواید نوشیدن چای ارگانیک:

  • بوجود آوردن آرامش درون
  • انرﮋی زا
  • سلامتی قلب و عروق
  • قوی کردن سیستم ایمنی بدن
  • حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدانت (ضد سرطان)
  • دفع ضایعات(Toxic) از بدن
  • بالا بردن تراکم استخوان
  • سوخت چربی بدن
  • پائین آوردن کلسترول
  • خوشبو کننده دهان، سلامتی لثه و دندانها
  • 100% طبیعی و سالم – ارگانیک (دورۀ گذار)

 

تفاوت چای ارگانیک با چای معمولی این است که چای‌های معمولی حاوی برگ‌های پیر بوته چای هم هستند. این برگ‌ها به جز این که دارای فنول و ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی‌اند، ترکیب‌های چوبی، لیگنین و سفیدک هم دارند که می‌تواند باعث کاهش کیفیت چای بشود در حالی که برگ‌های جوان‌تر چنین مشکلاتی ندارند و تا قارچ‌ها بخواهند به آن‌ها حمله کنند، برداشت شده‌اند بنابراین علاوه بر خوشمزه‌تر بودن، کیفیت و خواص چای سالم هم از نظر وجود آنتی‌اکسیدان‌های مختلف بیشتر است.

و از آنجا که این نوع چای از برگ‌های جوان‌تر تولید می‌شود، برای اینکه سلول‌های این برگ‌های جوان، رنگ مورد نظر و دلخواه مصرف‌کننده را بدهند، باید مدت زمان بیشتری داخل آب جوش و روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار سماور یا کتری قرار بگیرند.

انواع چای باید در مکانی نگهداری شود که تا حد امکان رطوبت، نور مستقیم و هوا نداشته باشد زیرا گیاهان خشکی مانند چای، به شدت جاذب رطوبت هستند و امکان دارد کپک بزنند. نکته دوم این است که چای را در صورت امکان در ظروف فلزی، اگر در دسترس نبود در ظروف آلومینیومی، بعد شیشه‌ای تیره‌رنگ (مانند قهوه‌ای)، بعد شیشه‌ای روشن و در انتها پلاستیکی نگهداری کنید. یادتان باشد ظروف فلزی و شیشه‌ای تیره‌رنگ، اجازه برخورد مستقیم نور را به چای یا هر گیاه دیگر نمی‌دهند بنابراین بهترین ظرف برای نگه‌داشتن این محصولات هستند. در ضمن انواع چای سبز و سایر گیاهان را اگر خشک باشند و درست نگهداری شوند، می‌توان حدود 12 تا 18 ماه ذخیره کرد.



محصولات مشابه