صفحه اصلی > محصولات

آرد جو

جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالاً قبل از گندم کشت می ‏شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می ‏رود. جو برای تعداد زیادی از مردمان نواحی سردسیر و خشک (به ویژه خاور میانه و شمال آفریقا) منبع غذایی مهمی به شمار می‌رود. بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از مواد مؤثر در درمان بیماری‏ های حاد به کار می ‏برده است. جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
جدول زیر مواد موجود در 100 گرم جو را نشان می ‏دهد:

وزن

مواد معدنی

11گرم

آب

8گرم

پروتئین 

78گرم

مواد نشاسته‏ای

  1. 16میلی گرم

کلسیم 

  1. 189میلی گرم

فسفر 

2میلی گرم

آهن 

3 میلی گرم

سدیم 

  1. 160  میلی گرم

پتاسیم

12میلی گرم

ویتامینB1   

5 میلی گرم

ویتامین B2

3 میلی گرم

ویتامینB3  

از جمله خواص دارویی جو می توان به موارد زیر اشاره نمود:
-    حاوی انواع پلی ساکاریدها نظیر نشاسته و دکسترین است.
-    دارای مقادیر بالایی فسفر می باشد و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت‏ های ذهنی بسیار مفید است.
-    جهت تخفیف درد مفید است.
-    برای افراد مبتلا به نقرس مفید است.
-    کلسترول خون را کاهش می‏ دهد.
-    سرشار از ماده معدنی منیزیم است و به دلیل اینکه کمبود منیزیم باعث افزایش مقاومت سلول به انسولین شده و به بالا رفتن قند خون و در نتیجه دیابت منجر می‌شود، از ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید.
-    بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‏ برد.
-    دانه‏ های جو به دلیل دارا بودن نوعی آلکالوئید به نام "هوردنس"، اثری مقوی بر قلب داشته و به عنوان کمک در درمان تنگی نفس نیز به کار می ‏رود.
-    جو دارای خاصیت ضدالتهابی است و در سیستم ایمنی بدن و بهبود آنژین صدری و التهابات حفره‏ی دهان تا حدی مؤثر است.
-    گلوتن موجود در جو، ماده‏ای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش می گردد.
-    در طب سنتی، جو ماده محرک برای تولید شیر در زنان شیرده می ‏باشد.
-    خوردن جو سبب ایجاد احساس سیری شده و به واسطه داشتن کالری کمتر به کاهش وزن کمک می نماید.
-    جو براي كم خوني مفيد است.
-    جو نرمي استخوان كودكان را از بين مي‎برد.
آرد جو :
آرد جو دارای تمام خواص مفید و متنوع جو می باشد. نان حاصل از این آرد نیز دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد. این نان سرشار از فیبرهای غذایی بوده و در مقایسه با نان تهیه شده از آرد گندم دارای املاح معدنی بیشتری می باشد.
-     آرد جو ورم های سخت را تحلیل می برد، دمل های گرم را سر باز می کند.
-    براي رفع منافذ باز پوست و زيباشدن آن آرد جو را با آب خيار خمير كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.
-    براي درمان زخم‎هاي بدخيم آرد جو را با زرده تخم‎مرغ مخلوط كرده روي زخم بماليد.
-    براي رفع ورم پستان آرد جو را با سركه خمير نموده با روغن كرچك خمير كنيد به صورت ضماد بگذاريد اين ضماد براي ورم چشم و زير گلو نيز مفيد مي‎باشد.
-    خوردن آرد جو با شكر غذاي خوبي براي اطفال و مسكن عطش و التهاب است.
نان جو
نان همچنان که در کشور ما در صدر مصرف خوراکي ها قرار دارد، در کشورهاي مختلف نيز جزء پرمصرف ترين مواد غذايي است که با اشکال مختلف و طعم هاي گوناگون عرضه مي شود. تجربه طولاني در مصرف اين ماده غذايي باعث گرديده تا بشر از مواد گوناگوني براي تهيه نان در برهه هاي مختلف و خاص بخصوص در خشکسالي و وقوع جنگها استفاده نمايد. از اين رو نان جو شايد جزو اولين نانهايي باشد که بشر به دانش تهيه آن دست يافت، ناني ضخيم، پرانرژي و با ماندگاري بالا که قرنها زينت سفره ها بود. به طوريكه نان جو در روم باستان علاوه بر مصرف عمومي به دليل انرژي زايي فراوان، غذاي اصلي قهرمانان و بخصوص گلادياتورها بوده است. در اهميت مصرف نان جو همين بس که در اديان مختلف بر مصرف آن تأکيد خاصي شده و آن را اکسير سلامت دانسته اند. اما بتدريج با شناخت گندم توسط بشر و کيفيت طعم، پخت و نگهداري آن، سطح زير کشت اين محصول افزايش يافت و مردم نانهاي تهيه شده با آرد گندم را براي استفاده ترجيح دادند و با بهبود زندگي مردم عملاً سهم نان جو كه ناني سنگين و خشن بوده است در سفره مصرف نان براي هميشه از بين رفت.  
در سالهاي اخير تحقيقات علمي نشان داده است كه نان جو از نظر بهداشتي و سلامتي از ارزش ويژه اي برخوردار است و از اين جهت اين نان مورد توجه بيشتر قرار گرفته است .نان تهيه شده از آرد جو حاوي مقادير زيادي از ويتامين هاي گروه «ب» ،آنتي اكسيدان ها، پروتئين، فيبر ،آرابينوكسيلان يا پنتوزان ها، پتاسيم، كلسيم، آهن و ديگر تركيبات مفيد براي سلامتي مي باشد. مهمترين خاصيت نان جو شامل جلوگيري از توليد چربي هاي زيان آور در خون، تنظيم فعاليت دستگاه گوارش، تعديل فشار خون، تحريک انسولين سازي در بدن، مقابله با رشد تومور در بدن، جلوگيري از چاقي، حفظ شادابي و زيبايي پوست است و ديگر آنکه به علت وجود ويتامين هاي گروه «ب» در نان جو مؤثر در تقويت حافظه مي باشد. مواد شيميايي معروف به مهار كننده هاي پروتئاز كه در دانه هاي گياهي از جمله در جو  وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سركوب مي كنند و به اين دليل جو در رديف مواد ضد سرطان قرار دارد.
در حقيقت رمز اصلي ارزش غذايي بالاي نان جو در وجود مقادير بالاي فيبرهاي غذايي در دانه جو مي باشد. دانه جو منبع بسيار خوبي از فيبر محلول و نامحلول در رژيم غذايي مي باشد. فيبرهاي نامحلول موجود در دانه جو از يبوست جلوگيري نموده و به تنظيم کار روده کمک مي کند. تحقيقات نشان داده است كه بين ازدياد فيبرهاي نامحلول رژيم غذايي و كاهش موارد سرطان روده ارتباط مستقيم وجود دارد.
نان جو به دلیل وجود فیبر خود مقدار زیادی از آب بدن را جذب می کند، بنابراین مایعات و آب فراوانی باید نوشیده شود.



محصولات مشابه