صفحه اصلی > محصولات

گرد لیمو

4.7/5 (5 نظر)

لیموعمانی گونه دیگری از لیموترش و درخت آن از خانواده نارنج است. لیموعمانی تازه، رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است؛ به طوری که تازه‌اش را نمی‌توان به تنهایی مصرف کرد. به همین دلیل آن را در آفتاب خشک می‌کنند تا قابلیت مصرف آن افزایش یابد. لیموعمانی از میوه‌هایی است که خشک شده آن را معمولا به عنوان چاشنی در طبخ خورش‌های ایرانی چون قورمه‌سبزی و قیمه استفاده می‌کنند.

خواص تغذیه ای  لیموعمانی از دید متخصصان تغذیه

  • سرشار ازویتامین‌ها بویژه ویتامین C و مواد معدنی نظیر کلسیم و پتاسیم می باشد.
  • کاهنده فشار خون و چربی خون شناخته شده است.
  • خنک‌کننده و تب بر می باشد.
  • مقوی معده، اشتهاآور، ضدعفونی‌‌کننده و ضدنفخ می باشد.
  • مسکن سردرد، التیام‌دهنده علائم سرفه و سرماخوردگی است.
  • این چاشنی به دلیل مواد آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوی موثر است.

توجه:

  • لیموعمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه آن نیز احساس می‌شود. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیش از افزودن، تخم‌های آن را درآورید.
  • لیموعمانی درسته در خورش‌ها و خوراک‌ها محل تجمع روغن غذا خواهد بود. بنابراین خوردن آن برای کسانی که اضافه وزن دارند توصیه نمی‌شود.
  • لیموعمانی به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته و به دور از نور نگهداری شود.
  • بهتر است هنگام تهیه انواع خورش‌ها و خوراک‌ها به مقدار لازم از لیموعمانی استفاده کنید تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.


محصولات مشابه

نظرات کاربران

4.7/5 (5 نظر)